Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Bu nedir ?

Herşey aslında aşırı derecede alkol alınan bir gecenin sabahı yapılan kahvaltıda geçmişe dair yaşanan bir flashbackle başlıyor.Kimseyi zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok,olayda sadece 2 taraf var ve her ne kadar ısrarla ihale üzerime yıkılmaya çalışılsa da ben bu taraflardan birisi değilim.Buraya da yazma amacım tarihe not düşmek, olayın aydınlanmasına bir katkı sağlamak. Tarih herkesi hakettigi yere koyacaktır diye düşünüyorum :)

Tribün kimisi icin bir yaşam tarzıdır,kimisi içinde yeni insanlar tanımak için bir ortam.İkincisini biz pek tasvip etmiyoruz.Bu tip insanların sadece turkuaz formalarıyla stadın pahalı yerlerinde olduklarını aramızda olmadıklarını düsünüyoruz,düsünüyor degiliz bundan eminiz yoksa tribüne dair olan inancımızı,heyecanımızı yitirmemiz mümkün.İşte o sabah ki kahvaltı bize kısa süreli bir şok yaşattı, bir anda inandığımız herşeyin yerle bir oldugunu hissettik,başımızdan aşağıya kaynar sular döküldü yeni yeni kendimize geliyoruz.

İnsanlar birbirlerinden hoslanabilir, özellikle erkek adam çapkın olur,elinin kiridir en nihayetinde,ingilizcesinin advanced seviyesinde olması ve ingilizce hazırlık okuyan alt dönemlere karşı içerisinde güçlü bir yardım isteği taşıması da ayıplanacak değil takdir edilecek bir olgu. Fakat işin mide bulandıran,irrite eden kısmı bu tür ahbap-çavuş ilişkilerinin tribünde,bir tribün grubu içerisinde gelişmesi ve hatta ve hatta en en en yaralayıcı olanı bahsettigimiz gruba dahil olmak için bir vesile teşkil ettiği iddiaları.

Hepimizi tribüne sokan birileri vardır.Bu bazen babanız olur, bazen semtten bir abiniz, bazen çok yakın bir arkadaşınız.Ama bu bir kızsa eger,orada durmak noluyor mını skim demek lazım ki bizde dedik zaten.

Yineliyorum ben böyle olmuştur, böyle gelişmiştir demiyorum.Bunlar iddia düzeyinde.Başka bir pencereden de bakmak mümkün. Yine tekrar ediyorum bu tartışmada bir taraf değilim, burada illa bir pozisyon almak gerekiyorsa inandığı değerlerin hala sapasağlam ayakta kaldığını görmek isteyen, bu yüzden de olayın aydınlanması için, kafalardan soru işaretlerinin silinmesi için olayın üzerine giden bir insanım.

ps : Önümüzde Uefa kupası kuraları var,çek bir Prag diyorum..Yok muhteşem dokusu,tarihi sokakları sebebiyle değil, kimimiz konu hakkındaki merakını kimimiz de özlemlerini giderebilir bu vesileyle :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.