Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Ne güzeldir yollarda olmak şimdi

Yeni sezona dair hedeflerin yavaş yavaş belirlenmesinin ilk ayağı olan fikstür çekimi de hayırlısıyla tahakkuk edildi. Şöyle bir kolaçan ettik tabi ki fikstürü. Yine derbiler sezonun ortalarına doğru. Ama bu sefer Beşiktaş ve Galatasaray maçlarının ikisi birden içerde değil. 10. hafta Galatasaray'ı konuk ediyor, 13. hafta İnönü'ye akın ediyoruz. Hele şükür üst üste iki derbi için yakın zaman içinde iki defa bilet gişelerinde sefil olmayacağız ve de 70'er lira gibi astronomik ücretler domalmayacağız.

Fikstür öyle ki; 1. hafta Denizli, 3. hafta Diyarbakır, 5. hafta Bursa, 7. hafta Antalya, 9. hafta Gaziantep, 11. hafta Kayseri, 15. hafta Eskişehir ve lanet olsun yine son hafta Trabzon'dayız ulan, klasikleşti artık her sezon sonu Trabzonla oynayacağız biz :) Bu arada 31. haftada Kasımpaşa maçına da artık bilet parası vermeyiz diye umud ediyoruz :)

Yazının sonunu Mamak türküsünün son iki mısrasıyla getirmek ve de türküye link vermek isteği fazlasıyla vasıl oldu. İşte link, işte o mısralar;

Samsun asfaltında otomobiller,
Ne güzeldir yollarda olmak şimdi.

7 yorum:

canoğlan dedi ki...

Tam fikstür yazısı yazmaya girdim, vantrolog kardeşim çoktan halletmiş bile. Hemen kendime göre değerlendirmelerimi yapayım, sonra da ortak nerelerde buluşabiliriz onu konuşuruz.

Fener açısından bakarsak süper fikstür, son 13 hafta 3 İstanbul 1 Ankara. Şampiyonluk yolu Ankara'ları da güzeldir ha. Yemekli vagonu, Bolu mangalı, dönüş şişkosu : )) Neyse ki Avni Aker'e yoğun şekilde gidebilicez artık. Açılın yoldan Fener geliyor !

Tribüncü gözüyle bakıcak olursak, ilk yarı efsane olmuş. Bütün güzel deplasmanlar sıkışmış ikişer hafta arayla. Yine bir Ramazan Bursa'sı ve yine benim açımdan SPK sınavımın olması dolayısıyla sıkıntılı bir deplasman. Diyarbakır cumartesi olmazsa yalanım, o da anca uçakla. İnönü, Eskişehir ve Trabzon üst üste, fena.

Ramazan bayramı Fenerbahçe-Belediye, Cumhuriyet Bayramı tatili Kayseri-Fenerbahçe, Kurban Bayramı ise Fenerbahçe-Kasımpaşa haftasına denk geliyor. Yalnız, milli takım baraj elemesi oynar ön şartıyla hazırlanmış fikstür bu. Oynamazsa, bir hafta geri çekilicek fikstür ve Kurban Bayramı Eses'e denk gelicek ve olası tatil planımdan feraget etmek durumunda kalıcam. O yüzden saldır milli takım !

Beşiktaş-Kasımpaşa maçı 18.10 tarihinde Antep deplasmanımızla kesişiyor. Şimdi hatırladım, Paşa'nın bir anda 0-2 öne geçtiği İnönü'deki maçta da biz Antep'e yola çıkmıştık. Samiyen Kasımpaşa'sı ikinci yarıya tekabül ediyor.

Avrupa kupaları nerelere giriyor falan yeri gelince konuşulcak şeyler, şimdilik pas geçelim. Fikstür çekiminden yağ çıkardık resmen.

okul açık dedi ki...

Hangi hafta hangi tarihe geliyor, nasılsa fikstür illa ki kayar diye hiç dikkat etmemiştim. Ama yine Bursa Ramazan'a denk gelmişki, çok sevdiğimiz Bursa Polisi yine suyunu erzağını bizle paylaşır - Teşekkürler amirim :)

canoğlan dedi ki...

Denizli ve Diyarbakır deplasmanları Avrupa ligi maçımız dolayısıyla pazar günü olucak. Pazartesi ihtimalini yok saymak istiyorum. Cumartesi İso'nun nikahından çıkıp gece hop Denizli'ye inşallah : ) Maçlar da 9 buçukta, akşama kadar mangal et yoğurt çoban salata rakı bira.

Diyarbakır cumartesi olamayacağı için gitme imkanım sıfır uçuk alternatifler hariç, TFF pazartesi alternatifini o maça kaydırsın.

Gruplara kalırsak ve milli takım baraj maçı oynarsa, Eskişehir ve Trabzon deplasmanları da pazar günü olucak yüksek ihtimal.

Daha derinlere inicem fikstürle alakalı. Beni takip edin.

meto dedi ki...

aralıkta asker olursam inönüye yetişebiliyorum lan galiba,

sert dedi ki...

lan gitmesene manyağa bak :)

Celal dedi ki...

şaban nereyee

canoğlan dedi ki...

ben oraya

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.