Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

1-2-3'ler yaşasın Türkler, 4-5-6 Polonya battı

Maça kadar medyanın bir "Polonya şişirmesi" vardı. Benim içinde kapalı kutuydu Polonya, medyadaki yorumlara bakınca zor maç olucak diyordum. Ama maçın daha başlarında Polonya'nın bizden 2 gömlek aşağıda bir takım olduğu tek üstünlüklerinin tribündeki sayısal üstünlük olduğu belli oldu. Milli takımımız ise 12 Dev Adam efsanesinin çıkış zamanlarındaki ivmeyi yakalamış gibi gözüküyor, bu şekilde devam eder umarım finale yürürüz. Olmayyacak bir şey değil,bu oyunla favorisi her kimse bu turnuvanın onun kadar şansımız var. Tek dezavantajlı bölgemiz güçlü rakiplere karşı pota altı olabilir, Semih'in sağı solu pek belli değil, Ömer Aşık her zaman bugünkü gibi muhteşem oynar mı bilinmez, fizik olarakta zayıf güçlü bir pivota karşı ne kadar sağlam durabilir o da muallak. Bir tek Oğuzla da rotasyon sıkıntısı doğabilir. Semih'in biraz daha toparlanması lazım, üzerine düşenlerin bilincinde olması lazım oynarken. Guard pozisyonunda sıkıntı yok özellikle Ender muhteşem oynuyor. Kerim'de İspanyaya gitmeden önce çok yakardı bizi böyle turnuvalarda ama İspanya da çok geliştirdi kendini, basketboluda olgunlaştı Real Madrid günlerinden beri gayet iyi. Hidayette zaman zaman o bölgeye alternatif olabiliyor, keza "kelepçe Ömer Onan". Tek tek saymayalım herkesi, dediğim gibi ilerki turlar için tek düşündüren yer pota altımız, her zaman bu kadar yüzdeli atamazsak o bölgeye muhtaç kalıcaz.

Her şeyden önemlisi de ne olursa olsun sahiplenebildiğimiz bir milli takımımız var başarısıyla-başarısızlığıyla. Çirkin, antipatik gelmeyen. Futbol milli takımının da artık cerahatlerini atıp aynı havaya bürünmesi en büyük dileğimiz. Gerekirse önümüzdeki şampiyonaya mal olsun gerekirse daha fazlasına ama şu milli takımın başındakiler ay yıldıza yakışan insanlar olsun karakter olarak.

9 yorum:

meto dedi ki...

hidayetin gerektiğinde sazı eline alması gayet iyi,kereme ayar olurdum artık olmuyorum sanki, sinan güler de savunma dışı konulara da değinmiş antrenmanlarda ,ayrıyetten -size pota altı tespitine- katılıyorum tello

sert dedi ki...

40 sayı 30 asist yapsa da aptal ender. adamda bi zeka geriliği var, hadi hayırlısı... ömer aşık böyle oynasın nba olur sonu, hidayet süperstar kimliğine bürünüyor gerektiğinde, ersan biraz istikrarlı olsa dış atışlarda falan final neden olmasın tabi, kaldı ki ben hala basketbolu sevmiyorum.

meto dedi ki...

hakan son cümlenin hastası oldum tebrik ederim:)

Celal dedi ki...

niye oynuyosun lan o zaman :)

sert dedi ki...

yetenekliyim a.k napim, her sporu başarıyla oynuyorum, ama basketbol saçma

Burcay dedi ki...

Ömer pota altından her maç böyle sayı bulamayabilir ama her maç savundugu adamın karşısında duvar gibi durur, bu onun en büyük özelliği.

Şimdi geldiğimiz gruptaki takımların 3 de güçlü.Ama hepsini yenebilecek güce sahibiz, bizim için önemli olan hücum değil savunma sayıyı bir şekilde buluyoruz.

canoğlan dedi ki...

ersan mvpsidir bu turnuvanın böyle giderse

caglar dedi ki...

Gelene geçene koyduğumuz avrupa 2.si olduğumuz günlerdeki gibi oynuyoruz 3 te 3 yapmamız bir sonraki tur içinde avantaj sağladı...

Bu takımın böyle oynadığını görmek 2010 için umut veriyor...

canoğlan dedi ki...

bize de senin evde mangal yapmak 2010 için umut veriyor..

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.