Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Bu sizi korumaz, sizi yasa da şampiyon yapmaz

Yasa diyor ki ;

"Tüm tribünlere biletle ve/veya kombine kartla girilir. Bilet satışları görevlilerce, TFF veya kulüp tarafından uygun görülen yerlerde yapılabilir. Biletlerin her ne surette olursa olsun toplu bir şekilde ya da rayiç veya üzerlerinde yazılı bedellerinin altında ya da üstünde bir bedelle satılmaları, temin edilmeleri ve dağıtılmaları yasaktır."

Kasımpaşa Yönetimi diyor ki ;

25/04/2010 tarihinde kasımpaşada recep tayyip erdoğan stadında oynanacak olan Kasımpaşa - Fenerbahçe maçının bilet fiyatları 120 TL ve 500TL(vip) .

Taraftar diyor ki;

Kombinesi 100TL olan kulubün bir maça çekdiği para için başvuracak ne bir makam ne de bir yetkili var, taraftar yolunmuş tavuk gibi istemese de almaya mecbur kalacak veya almaya çalışacak sevdasının yanında olmak için, şampiyonluk ateşini yakmak için.

Kombinesi olmayan kasımpaşalı tribüncüler için de aynı şeyleri kabul etmeliyiz işin diğer boyutundan bakarsak da. Vurgunu yapan taraftar değil yönetim olduğunu göz ardı etmeden.

Fenerbahçe Yönetimi diyor ki;

Biletlerin satışını durdurup yalnızca kadıköyde stadın yanındaki gişeden 50TL ve 80TL halinde Biletix'e sattıracak, eksik kalan tutarı kendı kaşımpasaya değil biletixe ödeyecek o yüzden yasa ile ilgili bir sıkıntı kalmayacak teknik olarak. Fenerbahçe yönetiminden ne Kaşımpasaya para transferi olacak, ne de söylendiği gibi toplu alım yapılmış olacak, yasaya göre kılıfına sokulacak.

Bursalı taraftarlar diyor ki;

Fenerbahçe Spor Kulübü bu biletleri toplu şekilde almamış mıdır?
Fenerbahçe Spor Kulübü, bu biletleri normal fiyatının altından satmayacak mıdır?
Ayrıca, transfer dönemleri hariç, bir kulüpten bir kulübe para transferi yasaktır.
Fenerbahçe Spor Kulübü, 600.000 bin TL'yi, maç biletlerini satın alarak Kasımpaşa Spor Kulübü'ne transfer etmemiş midir?

Kafalarında oluşan bu sorular üzerine Alper Kavuşturan isimli bursalı taraftar şişli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyor.


Adalet Terazisi diyor ki;


Türkiye'de tüm tribünlerde yaşanan bu bedava bilet olayı çözüldümü ki utanmadan birileri çıkıp yasa uygulansın diye gündem oluşturmaya çalışıyor.

Yasalar keşke uygulansa Fenerbahçe taraftarı biletlere 50-80 lira gibi çok CUZZİ rakamlar ödeyerek çok maçlara gitti, yasa bizler için hiçbir zaman sıkıntı olmadı, olmaz da (bizim tek derdimiz Türkiyede ki pahalı bilet fiyatlarıyla). Tribün olarak da 5-6 yıldır alıştık zaten tıkır tıkır paraları ödeyip kombinelerimizi biletlerimizi almaya, birileri gibi bizler de çıkıp ortaya bedavaya yüzlerce kombine ve bilet alanları söylediğimizde ortada yasadan bahsedenleri bir türlü göremiyoruz ne hikmetse.

Fenerbahçe yönetimi iç saha maçlarımızın bilet fiyatlarında yapdığı indirimden sonra ikinci bir güzellik yapmış oldu, tamamen iyi niyetle yapıldığı çok açık olan bu hareketi canı gönülden kutluyoruz. Her ne kadar başkan ve yönetimi sevmesek de taraftara karşı bizlere gurur verici bir hamle yaparak yanan şampiyonluk ateşinin üstüne biraz daha benzin dökmüştür.

Bu kılıfına uydurulmuş olan bilet indirim olayındaki amaç çok açık bir şekilde ortada bu iyi niyeti ve biletlerin günümüz şatlarında çok yüksek rakamlara satıldığı gerçeğiyle beraber düşününce yasalar ne der bilmiyoruz ama eğer ortada bahsi geçen yasa insanların vicdanına hükmetmiyorsa, eğer adalet terazisi adı gibi haklıyla haksızı ayırt edemiyorsa ve birilerinin el altından aldığı biletler yasa kapsamına girmiyor da bu şekilde 50-80 lira gibi CUZZİ rakamlara taraftara satılan biletler yasa kapsamında cezaya tabi bulunacaksa yemişim öyle yasayı bu terazi o zaman doğru tartmıyor arkadaş.

Dip Not;
Bu arada yasa filan kimsenin umrunda da değil genel olarak bursalıların söylediklerine bakarsak niyet farklı ama gerçekden az kaldı sabredin son 4 hafta herşey belli olucak siz maçlarınızı düşünün boşverin bu işleri.

0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.