Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Abdüssamad Buğra ile Haka Öğreniyoruz

Dünya kupasına sayılı günler kala beyaz fanilalılar ekibi olarak milli takımımızın turnuvada olmayışı nedeniyle destekleyecek bir takım arayışına girmiştik, herkes gibi bizler de.

Büyük tartışmaların yaşandığı, hatta bazı arkadaşların kalplerinin kırıldığı bu süreçte, neredeyse belli ayrılıklar dahi yaşayacaktık. İçinde bulunduğumuz durumu kendine fırsat bilen ama değişimden başka bir söz söyleyemeyen bir güruh çıkmıştı ortaya, başını süper c olarak tanınan bir arkadaşın çekdiği oluşum bir gece yarısı küfürbaz başkanımızdan gelen, gerekirse götten siker kan dökeriz anlamındaki açıklamadan sonra özür dilemek zorunda kalarak sıkıntılı evreyi atlatmış bulunduk. Bu iç hesaplaşmaların yaşandığı sırada ulvi kod isimli can turgut new zealand, new zealand diye kendi kendine yaşanan bütün olumsuzlukları umursamayıp beste yapmaya çalışıyordu her zaman ki gibi.


Genel olarak ulvinin beste denemelerini sallamayan ekip üyeleri bir anda derin bir sessizliğe bürünüp birbirlerine bakmaya başladılar, yeni zellanda ismi bir anda herkesin etrafını sardı. O an tam anlamıyla mıh gibi işlenmişti akıllara yeni zellanda ismi.

Destekleyeceğimiz ülke belli oldukdan sonra klasik yoldan bize göre artılarını, eksilerini dökmeye başadık ortaya. İlk akla gelenler ise haka dansı ve eski oyun kurucumuz mark dickel oldu. Muhalif bir tavrımız olduğu için rugby'nin futboldan daha popüler olduğunu öğrenir öğrenmez "rugby'nin zellanda'ya ne faydası var!" diye pankart hazırlıklarına başlamış bulunduk, ilk iş olarak.

Dünya kupasının bir şölen olduğunu varsayarak yaptıklarımızın yeterli olmayacağına karar verdik, zellandayı sevmenin veya desteklemenin haka dansı yapmaktan geçtiğinin farkındaydık. Nasıl öğrenicez ulan bu işi derken sahnelerin süper starı Abdüssamad Buğra önderliğinde bu işi becerebileceğimize karar verdik, şimdilik ekip üyelerine özel olarak haftada 3 gün caddebostan sahilde köpeklerin olmadığı bir sessiz köşede çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dünya kupası başladıkdan sonra yeni zellandanın maçları olduğu günler maç önceleri ve sonlarında caddede gösteriler düzenlemeyi planlıyoruz.

İçinde yeni zellanda sevgisi bulunan, haka dansına meraklı ve takım çalışmasına ayak uydurabilecek genç arkdaşları aramıza bekliyoruz.

4 yorum:

Celal dedi ki...

yine muhalefet gibi olmasın ama, her türlü uruguay..

okul açık dedi ki...

ayrıca dünya kupası için afrikaya giden 10 arjantinli futbolseveri, bunlar holigan diye geri gönderen fifa aleyhinde tepki maillerimizi çekmek üzere, geniş bir manifestonun 6 dilde çevirisine de başladık.

canoğlan dedi ki...

muhahaahha gittigidiyor'da 19.90'a ne kadar tişört varsa topluyorum ben de, kargolayıp andaç'a yollucam.

Murthy dedi ki...

Yeni olan herşeye karşıyız fatihim, her türlü oldskool.

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.