Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Bir Aziz Yıldırım Klasiği



Daha önce de sıkça rastladığımız bir sahne. Yine şekeri yükselmiş büyük başkanın. Bu sefer kendisi taraftarın gırtlağına sarılmak yerine polise parmağıyla 17 yaşında bir çocuğu gösteriyor, "alın bunu" diye. Söylenecek çok sey varda malum iş adli boyuta taşınabilir içimizden geçenleri eksiksiz olarak buraya dökersek.

Senden nefret ediyoruz Aziz Yıldırım.

27 yorum:

Fatih dedi ki...

Düzene bakarmısın polislere şu adamı alın diyen adam kendi amirleri falan değil,alınan vatandaş ile aynı haklara sahip başka bir vatandaş, aziz yıldırım istanbul emniyette sivil polis falan değil sanırım kendisi peki o zaman bu nasıl bir rezilliktir arkadaş,böyle düzenin içine ediyim.

Sosyal_FB dedi ki...

İşte demokraasi.

İki a ile ama.

canoğlan dedi ki...

her gün daha fazla nefret ediyorum senden, beyin hücrelerime zarar veriyorsun pislik adam. bu kulübü terkettiğin gün şenlik ilan edilecek.

Unknown dedi ki...

Aziz yıldırımın olmadığı bir Fenerbahçeyi ne kadar çok sevdiğimi unuttum ak

vlkn dedi ki...

taraftarını satan büyük başkan,senin büyüklüğün anca bu kadar işte.

HoAmca dedi ki...

polis harika, noluyo lan demeyen tribun daha harika.

Alp dedi ki...

Sayın yazar, ben o 17 yaşındaki gencin çocukluk arkadasiyim ve macları yanyana takip ediyoruz.. Eğer ucak bileti bulabilseydim tatilimi kesip bende maca gidip polislerle muhattap olucaktim.. Tolga (mavi formali arkadas) ile beraber 3 senedir samiyen, 2 senedirde İnönü'ye gidiyoruz.. Bunu söyleme sebemim her koşulda ve şartta Fenerbahçenin yanında olmamız.. Sabah kndisiyle konustugumda küfrün olmadıgı, sadece alkisli protesto sonucu Aziz Bey'in Zorti lakaplı Bulent İscen ve adamlarını arkadaşların üstüne yolladığı ve polisin ayırdığını söyledi.. Magandalik tabirinin anlamı bu olaydır.. Bunu yayinlarsaniz not olarak postun altına çok sevinirim.. Mail adresim alp_9223@hotmail.com. Soru sormak isterseniz.. Teşekkürler

Celal dedi ki...

Teşekkürler Alp, olay aydınlanmış oldu tamamen, barbarlığın, kompleksin boyutlarını görmüş olduk. Fenerbahce.org'ta da komedi bir açıklama yapılmış bununla ilgili. En iyi bildikleri, en iyi yaptıkları şey yalan zaten 13 senedir.

c1hang1r dedi ki...

büyük fenerli recep tayyip erdoğan'ın dediği gibi; demokrasi! senden karakter hariç her anlamda yüksekte duran birine sesini yükselttin mi hemen polis orada bitiyor bu ülkede. Ne yapıyor bunlar? Ne yaptıklarını biliyorlar mı ya da? Denildiği gibi hakikaten polise "noluyo yahu" demeyen taraftar da bir alemmiş.

meto dedi ki...

senden nefret ediyoruz aziz yıldırım

Murthy dedi ki...

Bu taraftar artık, seni istemiyor aziz!!!

mcD dedi ki...

http://4.bp.blogspot.com/_hQwL5CyX57A/TFtdUHO-qKI/AAAAAAAAAa0/_QZ9G5d4BvY/s1600/yeteraq.jpg

Adsız dedi ki...

Taraftar bu diktatör bozuntusu herifi istemiyor. Ama tepki de gösteremiyor. Örnek yukarıda, 17 yaşında çocuğu alın diyerek polise gösteriyor. Defol artık, defol düş yakamızdan küçük mafya bozuntusu, senden nefret ediyorum.

Murat dedi ki...

Fenerbahçe seyircisi 'müşteri' zihniyetinden çıkıp da 'taraftar' olmayı öğrenmedikçe Aziz Yıldırım az bile yapıyor. Stadyuma destek vermeye, gönülden bağlı oldukları takımı izlemeye değil, sadece ama sadece galibiyet görmeye giden zihniyetler, takım maç kazanınca ' Ya ya ya şa şa şa , en büyük Fener ' diyip, sırıtmayı bilirken, her mağlubiyetten sonra , alınan kötü sonuçlardan sonra Ü.Özat'ı, S.Şahin'i, D. Barış'ı yuhlarlar, antrenörü , yönetimi istifaya davet ederler, stadın koltuklarını kırarlar, ateşe verirler, stad dışında numaralının önünde, polisle çatışırlar, yönetimi protesto ederler vs...vs... Böyle bir yığın malın olduğu tribünler haline döndü Fenerbahçe Tribünleri.

Young Boys'a elenildiği günü ertesi Facebook'ta bir gerizekalı 'Aykut Kocaman İstifa ' diye sayfa açmış. Facebook hesabım yok, sırf o karaktersizi bulmak için nerdeyse hesap açacaktım , vazgeçtim.

Aziz Yıldırım senden nefret ediyoruzmuş da bilmem neymiş de... Siz ne yaptınız lan bu takıma köstek olmaktan, her mağlubiyetten sonra futbolcuları yuhalamaktan, yönetimleri, antrenörleri istifaya davet etmekten başka..Dingiller sizi.... Ne güzel internette çıktı şimdsi herkes Blog da yazmaya başladı , herkes kendini İslam Çupi sanıyor.

Fenerbahçe maçlarına gelen müşteriler ya bir takıma gönülden nasıl bağlanılır, nasıl taraftar olunur , iyi günde kötü günde takım nasıl desteklenir öğrenecek, ya da bu tribünü bırakacak kendilerine başka hobiler bulacak.

Bir Fenerbahçeli olarak G.Saray şampiyon olduğunda sevinen GS'lileri görmekle, bu tarz Fenerbahçe müşterilerinin, Fenerbahçe şampiyon olduğundaki sevinçlerini görmek, bende aynı duyguları uyandırıyor

Burcay dedi ki...

Bekir bey peki bu duruma nasıl geldi Fenerbahçe tribünleri , kimin katkısı en yüksektir ve bu duruma gelirken olan süreç nasıldır? Bu dediklerimin cevaplarını yazarsanız çok sevinirim.Şu anda sonuca bakıp bence boşuna havanda su dövmeye ve demagoji yapmaya gerek yok.

Burcay dedi ki...

Ayrıca mağlubiyetlerde tepki veren yığın mal haline geldiğini söylemişsiniz Fenerbahçe tribünlerinin.Buna kesinlikle katılmıyorum , o dediğiniz olay bir kere trabzon maçından sonra şampiyonluk kaybedildikten sonra oldu.Fenerbahçe seyircisi sizin belirttiğiniz gibi mağlubiyetlerde tepki veren değil aşırı tepkisizleşen bir tribün olmuştur.Sadece mağlubiyetler değil Fenerbahçe nin değerleriyle oynanılan hiç bir şeye tepki verememiştir.

Birde bu hale döndü demişsiniz bu ne demektir , eskiden böyle değildi demektir.;Eski tribüncü abilerimizden takımın kötü gittiği zamanlarda kaç kere tesislerin basılış hikayelerini dinledim.Eskidenmi daha çok tepki veriliyordu şimdi mi?

Murat dedi ki...

Burcay arkadaşım çok büyük bir hatamı düzeltmişsin sana teşekkür ediyorum. 'Döndü' demiştim, senin de uyarmanla yanlış bir ifade kullandığımı fark ettim. Haklısın, F.Bahçe tribünleri hep böyleydi ya da en azından benim yaşımın yettiği ve gördüğüm günlerden beri böyle. Eski tribüncü abilerin kimse doğru söylemişler. Ben 80 doğumluyum. Benim çocukluğum yani 90'ların başı olan yıllar da hep böyleydi. Her mağlubiyetten sonra stadın dışında olaylar çıkar, arabalar ters çevrilirdi. Ama dikkat edersen yazımda, maç sonu dışarıda olan olayların olduğu yeri belirtirken 'numaralı' diye bahsetmişim, 'Fenerium' dememişim.

Yani bu olaylar yıllar önce de vardı, Aziz Yıldırım'la gelen bir şey değil.

Aziz Yıldırım futbol idaresi konusunda çok hata yapan birisi ( transfer edilen oyuncular, sürekli hoca değişimi vs...) ancak Fenerbahçe'de hiç kimsenin aklına gelmeyen, hiç kimsenin düşünemeyeceği işleri de yapmış bir adam.Fenerbahçe'yi şov yapma aracı olarak kullanan ve bu kulübe hiç ama hiçbir şey vermeyen Ali Şen de bu gruba dahil. Yıldırım konuşup şov yapmadı, sustu iş yaptı.

Demagoji falan da yaptığım yok. Ama istersen şöyle bir megalomanlık yapayım. Benim şu hayatta çok iyi yaptığım bir çok şey olmasına rağmen hiçbir konuda bugüne kadar iddialı olmadım, kendimi de üstün görmedim. Hatta açıkça söyleyeyim çok fazla kendine özgüveni olan, çok girişimci bir adam da değilimdir. Ama..... Ben 30 yaşındayım ve ben kıçımda kısa don , ağzımda emzikle gezerken, hatta ben daha doğmamışken Fenerbahçe tribünlerini aşındıran insanlara Fenerbahçe tribünlerinin psikolojisini de, sosyolojisini de , fiziğini, kimyasını da öğretebilirim. Bu konuda iddialıyım. Ben bu tribünleri çok iyi biliyorum, numaralısındaki tipleri de biliyorum, maratonundaki tipleri de biliyorum, kale arkasını da biliyorum, maça gitmeyip publarda izleyenlerin ruh halini de biliyorum

Yukarıda Fenerbahçe halktır, halkın takımıdır yazıyor. O günler bu sitenin arka planındaki resim gibi siyah beyaz oldu artık. Fenerbahçe şimdi tribünlerinde saçma sapan insanların olduğu, tüm ülkenin antipatisini toplamış bir kulüp haline geldi.

Neyse bunlar benim düşüncelerim.

Burcay dedi ki...

Eski olayların ,yaşananların doğru oldugunu düşünmüyorum ama şu anki tepkisizliğinde doğru oldugunu düşünmüyorum.Yazınızda trabzon maçı örneğini vermişsiniz ama bu son senelerdeki tek olaydır ve anons krizi olmasaydı bu olaylarda olmazdı.İkiside doğru değil bunun ortası olmalı.Bu kadar futbolda sportif başarısızlığın oldugu , Fenerbahçenin değerlerinin hiçe sayan , taraftar gruplarıyla bu kadar arası açık olan , kendi taraftarına sahip çıkmayan bir başkanında protesto edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Günümüz futbolunda arka fondaki resmin olmayacağını bende çok iyi biliyorum ama şu anki kadarda halktan kopuk olmama şansımız oldugunu biliyorum.İşim gereği alt tabaka diyeceğimiz , orta yaşlı hayatta anca kendilerini idare eden insanlarla muhatap oluyorum.İçlerindeki Fenerbahçe sevgisini görünce ve biletlerin pahalılıgı yüzünden maçları gelemediklerini görünce gerçekten içim acıyor.Varsın 2m dolar senede az kazanalım , bir yabancı eksik oynayalım ama bu insanlarda senede bari 5,6 maça gelip , Fenerbahçesini yaşayabilsinler.

Para ile başarı gelebilir ama sadece salt para ile başarı gelmiyor bunu senelerdir yaşayarak görüyoruz.Ayrıca bu kadar halktan ,tabanından kopup kazandıgın başarıyı kime niye kazanacaksın?

okul açık dedi ki...

tribüne ve taraftara çok güzel fatura çıkarılmış ki ben de katılırım birçok ifadeye. ama bu kulübün asıl sorumlularına bir fatura çıkarma vakti gelmedi mi? fenerbahçe'nin şu anki sosyolojik durumunun sorumluları kimler olması gerekiyor mesela? 13 yıldır konuşup şov yapmıyor, susup iş yapıyoruz da neden her seferinde söylendiği gibi yürüye yürüye rakiplerimize fark atamıyoruz madem? bugün aziz yıldırım gider, bir başka isim gelir hiç farketmez. bizim sorunumuz bu mentaliteyle. gönül bağı ile şirket yönetme kafası arasındaki dengeyi hepten kaçıran zihniyetle.

Celal dedi ki...

Bekir o değilde, senden ala dingil mi var lavuk ?

Murat dedi ki...

@Celal

Ne oldu Celal ? Rahatsız mı oldun ? Öyle Blog açıp '' Aha ne güzel istediğimi yazıyorum , millet de girip okuyor, yorum yapıyor '' diye havalara girmek, yazdıklarının altına '' Çok haklısın'', '' Çok güzel bir yazı olmuş '' gibi yazılar yazıldığını okumak güzel ama kendi çapında yazdığın saçma sapan yazılara haddini bildiren yorumlar yazılınca yemiyor galiba. Ama yedirirler merak etme.

Ulan her blog açan, hele hele en Fenerbahçe (en medyatik takım ya ne güzel alakalı alakasız herkes sülük gibi yapışmış Fener'e geçinip gidiyor) ile ilgili Blog açan herkes kendini Fenerbahçe'nin sahibi falan zannediyor ( Sen şimdi biz taraftarız takımın sahibiyiz falan da dersin)

' Senden nefret ediyoruz Aziz Yıldırım '. Ne lan bu ? Kimin adına konşuyorsun, kimin adına yazıyorsun ? Senden nefret ediyorum de hadi anlarız. Ama senin Blog'un var di mi ? Blog açınca, sanal aleme dalıp klavyeye girişince sen Fenerbahçe taraftarının sesisin değil mi ? Sen ne düşünüyorsan tüm Fenerbahçeliler de onu düşünüyor değil mi ?

Celal efendinin emridir. Biz tüm Fenerliler Aziz Yıldırım'dan nefret eidyoruz, Aykut Kocaman'ın istifa etmesini istiyoruz, Alex'in bu takımın kralı olduğunu düşünüyoruz vs... vs...
Eeeee CcC Celal Reis CcC.....Biz Fenerliler başka nasıl düşünelim ? Neler yapalım ? Blogunda her hafta yaz da biz de seni takip edelim ona göre davranalım. Hadi reis ...

''Senden ala dingil mi var lavuk ?'' diye sormuşsun

Sorunun cevabı için aynaya bakman yeterli.

Anladın mı lan ? Dingil seni

okul açık dedi ki...

şunları bunları çok iyi bilirim demişsin, yaş olarak da bizden 5-6 yaş büyüksün anladığım kadarıyla ama algı problemin mi var onu tam anlayamadım. sana adam gibi cevap veriyoruz, farklı argümanlar sunuyoruz onlara yorum yapamıyorsun da bi lavuk lafına mı alındın. bana kalırsa da lavukluk yapmışsın hatta dalkavukluk. sen celal'in sana niye lavuk dediğini bile anlayamamışsın. lafa dingil, yığın, mal diye girersen elbette doğru düzgün cevap beklemiyorsundur zaten ama biz burçay'la gene de sana laf anlatmaya çalışıyoruz.

eğer sen de izin verirsen reis biz de fenerbahçeliyiz, seninki kadar değerli olmasa da fenerbahçe üzerine fikirlerimiz var paylaşacak. nasıl laflar soktun ayrıca bize anlatamam, çok utandık biz kendimizi milyonları temsil ediyoruz burda sanıyorduk ama değilmişiz. bizi bu rüyadan uyandırdığın için de teşekkür ederiz, bilge kaan.

Fatih dedi ki...

Sen nasıl ezik bir tipsin birader, kimse sana ben söyle Fenerbahçeliyim böyle Fenerbahçeliyim demedi isteyen istediği blogu açar, istediği şeyi yazar seni bağlamaz.Hem kendinizi Fenerbahçe'nin sahibi sanmayın diyorsun, hem de kendini bir sikim sanıp ahkam kesiyorsun Fenerbahçe benim ve azizin diye şaklabanlık yapıyorsun.

Her kez bizim gibi düşünmek sorunda değil burada bir şeyler yazarken, ama her kez adam olup söylediği sözü bilecek insan gibi olmasada insan taklidi yapmaya çalısacak en azından ,
yoksa kabuklu yemiş yedirir gibi yedirirler adama pc başından salladıklarını.

Celal dedi ki...

ne rahatsız olucam allahın salağı çapın ne ki neyi rahatsız ediceksin. anladığın dilden yazdık diye zoruna mı gitti, benden önce insan gibi cevap vermişler de ne olmuş argüman mı türetebilmişsin, insan olabilmeyi becerseydin ne kadar çapsız da olsan şurda 2 kelam tartışma şansımız olabilirdi.

hadi ikile şimdi.

meto dedi ki...

antudan kopup gelmiş garanti, büyük tribün bilgesi. ne adamlar var arkadaş gülüyorum artık. en medyatik takım fener ,o yüzden blogu actık ve çılgın para kazanıyoruz.ne diyeceksin ki bu herife arkadas. Ayrıca sayın bilgemiz bizim gibi düşünenleri temsil ediyoruz. çok zor değil, think about it

Adsız dedi ki...

bu tip herifler bir de özgürlükten bahseder sağda solda

Adsız dedi ki...

Burada ne yapiyorsunuz?

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.