Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Cumadan Pazara GÜZEL Afyon

Mertkan Terhis oluyor sırada bize geliyor...

Aylardır planlarını yaptığımız ve bir türlü uygun zamanı denk getiremediğimiz güzel afyon ziyaretini bu kısır döngü için sürekli ertelemek yerine iki gruba ayrılıp yapmaya karar vermiştik.Geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleştirmek üzere ilk kafilenin cuma'dan yola çıkmasıyla birlikte mertkan başkan ziyareti cuma'dan yola çıkma konseptiyle çok güzel bir şekilde start almış oldu. Peygamber burçay, kötü celal ve güzel hakan sert öncü birliği oluşturan fedakar gönüllülerdi.

İlk kafilenin afyona varmasıyla birlikte cumartesi akşam saatlerinde yola çıkacak olan arap buğra, faruk usta, kusmuk reis, ulvican ve bendeniz cuma'dan afyonda olamamanın stresiyle birlikte, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan afyon'dan seksli fotoğraflar ve alıştık biz kıroluğa, göğüs gerdik insanlığa mesajının çok net bir şekilde verilmesi sonucu geride kalan bizler için inceden inceye gergin anların yaşanacağının habercisi niteliğindeydi.

Çocuklarımıza miras kalacak olan Afyon Aydın Termal evlerinde bulunan öncü birlik, bizler yola çıkmanın telaşesi ile uğraşırken ve bunun yanında afyondan sürekli dakika ve skor almaya çalışırken gelen bütün bilgilerin bizi siklemiyorlarmış gibi havuz başında yapılan sulu şakalar, kaydıraktan kaymalar, mangal başından kalkmamalar olarak kaptan söför buğra öncülüğünde bize aktarılmasıyla yola çıktığımız ilk andan itibaren arabada sessiz ve gergin ortam bir anda kendiliğinden oluşmuştu.

İstanbul'dan yerel saate göre akşam 8 sularında yola çıkan ikinci grup, ilk başta alınmadığı söylenen ve bizlerden gelirken alınması istenen et siparişinin duyulmasıyla birlikte cuma'dan afyona giden öncü birlik hakkında binlerce akla hayala gelmiyecek ithamları kendi aralarında sert bir şekilde konuşmaya başlamıştı.Bizim felsefemizde haklarında söylediğimiz her hangi bir şeyin doğru veya yanlış, gerçek veya yalan olması değil söylediklerimize ne kadar inandığımız önemli olduğundan çoktan afyonda yaşanan olayı kafalarımızda kurgulamıştık.Bu doğrultuda afyonda bulunan ele başlarına karşı kuüfürlü besteler söyleyerek yolun bitmesi için türlü türlü eğlenceler bulmayla meşgul olmaya çalışıyorduk.

Afyona doğru ilerlerken telefon yolu ile gelen şiş ve et resimleri ile birlikte cuma'dan afyona giden kardeşlerimizin ne kadar fedakar insan olduklarını konuşmaya hafiften dillendirmeye başlamıştık.Çocuklarımıza miras kalacak olan Aydın Termal evlerinine yaklaşırken alınmasını istedikleri çeşitli gıda malzemeleri,insan sağlığına zararlı tütün ve alkol istekleri üzerine tam anlamıyla kurtulamadığımız gerginliği tekrar yaşamaya başlıyor gibiydik.Yol üzerinde bizleri karşılamak üzere bekleyen öncü birliği görmemizle beraber arabalarımız arasında çok fark olmamakla beraber içinde bulunduğumuz psikolojiyle ve açlıkla yanan dörtlüleri bile kendi aramızda olum adamların arabaya bak,ak farlar nasıl yanıyor lan diye konuşarak neredeyse adamlar uzay mekiğiyle gelmiş bizim geldiğimiz arabaya bak diyerek düşman safına doğru itiyorduk.Siteye 6 kişiden fazla insan alınmadığından güvenlik koridorunu tribün refleksimizle birlikte 1 e 2 girmeyi planladık, ilk arabanın içeri girmesiyle birlikte güvenlik çemeberini hemen arkasından girerek dikkat çekmeden atlatmayı başardık.

Artık hep beraber güzel Afyon'dayız...

Eve girmemizle beraber yaşanan havuz keyfi, etler hazır olmasada yanan mangal ateşi ve mertkanı uzun süre sonra görmenin keyfiyle üzerimizdeki gerginliği kısa sürede atmayı başardık.Boşaldıkça dolan rakı bardakları, bitmesi mümkün olmayan sınırsız et stoğumuz ve her zamanki gibi doyumsuz makarayla birlikte yol boyunca oluşturalan saflar yine bir Beyaz Fanila klasiğiyle birlikte kimin hangi safta kime karşı ne zaman yer alacağının belli olmadığı eğlenceli saatlere çoktan bırakmıştı.

Saat yerel saate göre sabah 6 yı göstermeye başladığında 2 günlüğüne kiraladığımız bir çok odasında seccade bulunan villanın odalarında yatak paylaşımı yapılıp uyumaya başlandı.Akşam 4 - 5 e kadar kalıcağımızı düşündüğümüz termal havuzlu villamızda, sabah 11 de boşaltmamız gerektiği bilgisi ortaya çıkınca küçük çaplı uyku krizi ile evi 2 grup halinde boşaltmaya koyulduk.



Akşamdan kalan en az 5 kiloya yakın etimizle birlikte güzel afyonda mangalımızı yakarak kaldığımız yerden mangal keyfine devam etme fikriyle ormanlık bir alan aramaya başladık.Ne hikmetse dümdüz bir araziye yerleşilmiş olunan afyonda yeşillik namına herhangi bir canlıya rastlamanın bu kadar zor olacağını hiç birimiz tahmin etmiyorduk aramaya başlayana kadar.Neyse ki afyonda bizi gölgesinin altında mangal keyfini yaşatıracak olan sayılı bir kaç ağaçtan birini keşfetmemizden sonra kişi başı en az 5 porsiyon düşecek olan etlerimizi ateşe atarak hasret giderme ve askerlerimizin dönüşünde yapacağımız organizasyonların hayaliyle geçen güzel bol etli, bol şarkılı türkülü ve hafif hafif ayrılığın yaklaşması ile gelen durgunluk, kendimizi çimlerde uzanarak karnını doyurmuş ama yeni avlarını beklemeye başlayan kaplanlar gibi hisettiğimiz anlara bırakmıştı.

Mertkan başkanın kışlasına dönme vakti yaklaştığında çeşme başında içilen sularla birlikte güzel Afyon'da artık ayrılık zamanının gelmesiyle kışlaya doğru yola koyulduk.Vedalaşmalar sıkı sıkı birbirine sarılmalar ile geçen son dakikalarda 45 gün sonra bitecek olan vatani görevde son düzlük öncesi hasret gidermiş olduğumuz bu organizasyonda içinde bulunduğumuz ay içinde askere gidecek kardeşlerimiz içinde mertkanın onlara vedası niteliğinde olması farklı bir güzellik katmış oldu.

Dönüş yolculugu ile ilgili detaylar bu gibi durumlar da eksiksiz yolculuklar başlayınca konuşulmaya başlanacaktır.



Alayını vururuz kelepçeye şafak 1'e inince !

5 yorum:

canoğlan dedi ki...

81 vilayette devr-i mangal....

meto dedi ki...

güzel yazı

vlkn dedi ki...

tekrar bi gidip geldik güzel afyona yazıyı okuduktan sonra

Celal dedi ki...

buradan aydın termal tatil köyünün süleymancı kadrosuna sesleniyorum ;

buhar banyosuna bedava girdik, evde 9 kişi kaldık, ve en önemlisini evi temizlerken farkedersiniz artık.

koyduk mu ?

meto dedi ki...

chelsea fc

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.