Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Fenerbahçe sadece ismiyle bile bazılarını prostat eder, gecede dört defa teşaşüre kaldırır..

Halit Çapın abimiz daha benim doğduğum sene bir yazı yazmış.. 1987'de.. Gece gece denk geldik gözlerimiz dolu dolu oldu.Al o yazıyı bugün yayınla değişen,çelişen hiç bir şey yok.. Dediği gibi kalmadı Cihatlar, Lefterler, Canlar, Müjdatlar, Fikretler.. Muhatap olduğumuz, çubuklunun içinde tahammül ettiğimiz, para saçtığımız adamlar Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, Fatih Akyel, Tümer Metin.. Fenerbahçeli diye baktığın adamlar transfer döneminde öyle pazarlıklara oturuyor ki hassiktir ordan çekiyorsun.. Ama Türk milletinin hafızası balıktan hallice, sene içinde yine unutuluyor bunlar.. Değişmeyen şey taraftar, bakınız taraftar diyorum yanlış olmasın. Değişen profili taraftar kabul etmiyoruz,rantının peşinde rüzgar nerden eserse oraya koşanları da ha keza.. Fakat hala azımsanmayacak sayıda, eskinin kafasına sahip yeni nesillerle,onlara yol gösteren eskinin adamları hala bir köşede yaşıyor,savaşıyor.. Halit abimizin dediği gibi, Biz Fenerbahçeliyiz, bizden çok adam çıkar. Nesilden nesile aktarılacak bu, gün gelecek bizden geçecek,evladımız devralacak bayrağı ama bu ruh ölmeyecek.

Herkese babasından katlar, yatlar, malikaneler, saraylar kalmıyor. Baba mirası kimi zaman Fenerbahçelilik oluyor, babandan aldığın bayrağı yere düşürmemek için koşturuyorsun Fenerbahçenin peşinden, koruyorsun mirasını. Babanla oturduğun zamanda, kavga etmeden konuşabildiğin şeyler kısıtlı zaten, en iyi anlaştığın nokta Fenerbahçe oluyor. Beraber seviniyorsunuz, beraber küfrediyorsunuz, yaptığın serserilikler bile alttan alta hoş karşılanıyor, söze gelince kızılsa,nasihat edilse bile. Aynı hisleri, heyecanları o da yaşamış çünkü zamanında, ona da bu virüsün nerden bulaştığını ölüm döşeğindeki dedenizin babanıza 'Fenerin maçı noldu' sorusuyla anlıyorsunuz, sizde bu bayrağı evladınıza geçirmenin hayalini kuruyorsunuz. Halit abimizin de dediği gibi, Fenerbahçeliler baba mirasını korumayı iyi bilirler, ne pahasına olursa olsun..



Halit Çapının yazısının da linkini atalım, okumayan kalmasın ;

http://kingsantillana.blogspot.com/2009/07/sen-oldugunu-mu-sanyorsun-2.html

1 yorum:

meto dedi ki...

para saçtığımız adamlara ve değişen taraftar profiline sokayım. bazen stada giresim gelmiyo, neyse yeni nesille beraber bizden çok adam çıkacak inanıyoruz.

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.