Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

En ucuz maç bileti 44 lira olmaz-olamaz !

Yönetim bilet fiyatlarını gelen tepkiler ve boş tribünler neticesinde 55 liradan 44 liraya düşürdü. Bunun şu an tek anlamı Fenerbahçe tribününün yönetime karşı küçükte olsa bir zafer kazanmış olması, yönetime geri adım attırması. Onun dışında kovalanan davada başarıya ulaşıldığını söylemek güç çünkü 44 lira hala pahalı dar gelirli kesim için, Migros tribünü yine boş kalacak. Bizim derdimiz stadın dolması, eski salkım saçak günlerine dönmesiydi bu konuda pek bir ilerleme olacağını söylemek güç.

Öte yandan komik bir durumda var. Geçen sene 44 liraydı biletler ve o da tepki çekiyordu bu seneki kadar örgütlenilmese de. Ali Koç'ta fiyatların pahalı olduğunu kabul edip "düzenleme"ye gidileceğini söylemişti. Sonra ne oldu yapılan düzenleme sonucu biletler 55 lira oldu. Yani bizlerin geçen seneki talebi 44 liranın düşürülmesi iken, bu sene yönetim zam yaptı, sonra tekrar geçen seneki fiyatı önümüze koydu "indirim" adı altında. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek durumu yani. Yiyor muyuz, yemiyoruz tabii ki.

Tepkiye, protestoya devam. O tribünün ederi 30-35 liradır, ayrıca biletlerde öğrenci indirimi olmalıdır.

5 yorum:

caglar dedi ki...

Yahu bari tarftarı düşünüyomuş gibi resmi siteye biletleri düşürdük diyceğinize 44 liradan taraftarı yolmaya devam deseydiniz a.q.. bir akıllı sizsiniz geri kalan gerizekalı..

Fatih dedi ki...

Biletlerin yeterli seviyeye çekilip çekilmediği konusunda bir şeyler söylemeye gerek yok sanırım.Anadolu maçlarının çogunda 30-35 bile yüksek bir rakam olduğunu düşünüyorum tabi o seviyeden aşağıya satılmasının bu yüksek kombine fiyatlarının oluşturdugu tribünlerde imkansız oldugunuda biliyoruz.

İşin diğer yönü daha çok ön planda durması gereken konu bana kalırsa bizim ülkede her konuda bir gündem oluşturulur saman alevi gibi sonra unutulmaya yüz tutardı genelde bu sefer farklı oldu ve ne kadar yetersiz olduğunuda kabullensek bir kazanım sağlandı bilet fiyatları olayında harcanan emeklere karşılık.

Bir avuç insanın açdığı pankartlar , kurduğu internet siteleri, dağıttıkları bildiriler, sağa sola yapıştırdıkları stickerlar , değişik taraftar sitelerinde karaladıkları yazılar , klub ile temasa geçilip konunun göz ardı edilen yönlerini anlatmaya çalısanlar ve bu süreçde bir şeyler yapmak için fırsat arıyan kişiler ufakda olsa bir kazanım sağladı bu indirimden sonra yeterli olmadığının ne kadar farkında olmuş olsakda bundan sonrası için böyle bir azimle her yönden verilen bu mücadeledeyi gördükden sonra ilerleyen zamanlarda istenilen düzeye gelmesi konusunda bizler için umut verici bir sürecin oluşduğunu görmek sevindirici.

Adsız dedi ki...

beyler biletler bedava olsun isterseniz. bu güzel stadda dünya yıldızlarını izlemenin bedeli mutlaka olmalıdır. eski günleri unutmayın görmediyseniz yaşayanlara sorun. bu stasın boş kalmasının sebebi bilet fiyatları değil, kulübün profesyoneller tarafından yönetilmemesidir.

Fatih dedi ki...

Eskiye duyulan özlem zaten bu tepkinin ana unsuru.Eskiden toplumun her türlü katmanından her türlü sosyal sınıfdan insanların takımının yanında olduğu günlere duyulan özlemin isyanı bir başka deyişle.

Bu nedenle sana dünya yıldızı ve modern stadyum bakış açından bir kaç söz söylemek istesemde her konuda bahsi geçen avrupa ile karşılaştırma yapmak ıstemıyorum çok sıkıcı olmaya başladı çünkü hala çağın gerisindeyiz tabi fiyatlarımız dışında.

Celal dedi ki...

hangi dünya yıldızları demicem hiç, milandan iyi mi elimizdeki kadro diye de sormuyorum yıldızlar ordusuda olsa bu takım stat boş kaldığı sürece biletler pahalıdır. avrupanın her stadında olan öğrenci indirimi çocuk indirimi biletlere uygulanmalıdır.

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.