Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Aziz Yıldırım İstifa

Ligin son haftası kaçan şampiyonlukla beraber, yaşanan anons rezilliği ve bunun akabinde yapılan basın toplantısı son yıllarda belli bir kitle tarafından nefrete dönüşen yönetim karşıtlığının ne kadar haklı olunduğunu gösterir nitelikteydi. Bir gönül işi olan spor kulübü yöneticiliği insanların hırs,kapris,ego ve kişisel tatminlerine alet edilerek 12 yılı aşkın süre ile sürdürülmemeliydi, sürdürülemez, sürdürülmemeli.

Oynadığı oyunu iyi bildiğini düşünen kumarbazlar gibi, arada kazandığı bazı oyunların tadını almasıyla kendine olan güveninin tavan yapması sonucu, kaybedilen her elden sonra ortaya çıkan kazanma hırsı yüzünden kaybetmeyi alışkanlık haline getirmesine benzer bir durum bizim yöneticilerin yaptıklarıda. Kaybetmeye mahkum olmanın tek sorumlusunun kendi olduğunu unutup suçu kendinde aramak yerine başkalarında arayan kötü kumarbazlar gibi hırsına yenik düşmesi de diyebiliriz bir bakıma.Bu batağa saplanan kumarbazlar kaybettikleri paraları geri kazanmaktan öte iç dünyalarında yaşadıkları ruhsal bunalımla beraber kendi itibarlarını kurtarma egolarını tatmin etmenin peşine düşerlermiş ne hikmetse her seferinde.

Bu kişisel hırs ve egolar sayesinde yapılan basın toplantısıyla beraber gerçek anlamda tartışılması gereken konular olan; Başta bolca ismi kullanılan sözde kurumsal yapı,ticari gelirlerine karşı başarısız Fenerbahçe, dünya kulübü söylemi ile başlanan yolda yerel şampiyonluk hedefleri ile vizyonu gerileyen Fenerbahçe, ülkede rekabet içinde olmadığımız insanlar tarafından dahi sevilmeyen nefret edilmeye başlanan Fenerbahçe, halkın ve kitlelerin takımı değil Aziz Yıldırımın kulübü Fenerbahçe gibi çoğaltabileceğimiz onlarca neden varken ortada, ortaya atılan iddialar sayesinde tartışılacak bir ortamı bırakalım bir öz eleştiri dahi yapacak bir sorumlu bulunamaz oldu her zamanki gibi.

Bu yüzdendir ki; İstifa söyleminin küçük kitlelerce dilendirmeye başlandığı son yıllardan itibaren, zaman zaman Fenerbahçe sevgisiyle sineye çekilen ve fazla dillendirilmeyen bütün yönetim yanlışları bu saatten sonra arka plana düşmeyecek şekilde her geçen gün büyüyerek bir öfke seline dönüşerek her platformda dile getirilmelidir. Bardak agzına kadar dolmayı geçeli çok oldu, artık taşmaya başlamıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübünün bu kötü olduğu kadar çağ dışı yönetim anlayışından kurtulana dek, bulunulan her platformda AZİZ YILDIRIM İSTİFA tek slogan olmalıdır.

1 yorum:

canoğlan dedi ki...

biz hababam'ız, okul müdürü kılıklı başkanlar değil kel mahmut tipi hocalar istiyoruz başımızda !

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.