Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Yeni CMK vs Yeni Sporda Şiddet Yasası

Bu yeni CMK;

Tutukluluk sürelerini düzenleyen ve yürürlüğe yeni giren CMK'nın 102. maddesi kapsamında yaşanan tahliyeler infial uyandırıyor.

Çete liderliğinden, cinayetten, domuz bağı işkencesi yapmaktan suçlanan isimler bir bir tahliye oluyor. Yeni düzenlenen yasa, yaşanan bu gelişmelerden sonra "Rahşan Affı'ndan da beter" dedirtiyor.

8 HİZBULLAHÇI TAHLİYE EDİLDİ

En son, Hizbullah terör örgütünün liderlerinden olduğu iddiasıyla yargılanan Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi, tutukluluk sürelerini düzenleyen yasa gereği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildi.Mahkeme heyeti, Hizbullah terör örgütü davası kapsamında yargılanan sanıkların tutukluluk sürelerini, yürürlüğe yeni giren CMK'nın 102. maddesi kapsamında değerlendirdi.


Bu da mecliste bekleyen sporda şiddet yasası;

* Kanun taslağında statda küfür edenlere ve koltukları söküp sahaya atanlara "Kamu malına zarar verme" maddesi uygulanıp 3'er yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülürken meşale yakanlara da 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması bekleniyor.

*Bilet satışı sırasında müsabaka alanında kendisi için tahsis edilen yerden başka yerde oturan seyirciye, 100 TL idari para cezası verilecek ve bu tutumunda ısrar eden seyirciler, kolluk görevlileri tarafından zor kullanılarak dışarı çıkarılacak.

* Parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddeleri spor alanlarına sokan kişi 3 aydan 1 yıla kadar hapis; müsabaka düzenini bozabilecek veya çevreyi kirletebilecek nitelikte her türlü maddeyi sokan kişi ise 20 günden az olmamak üzere adli para cezasına mahkum edilecek. Bu alet veya maddeleri seyircilere vermek amacıyla spor alanına sokan veya spor alanında seyircilere temin eden kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Bu alet veya maddeleri spor alanında kullanan kişi, bu nedenle maç düzeninin bozulması halinde, suçu daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilecek.

*Taraftarların grup halinde veya münferiden belirli bir kişiyi hedef veya muhatap alıp almadığına bakılmaksızın, kişilerin rencide olmasını sağlayacak tarzda aleni olarak söz ve davranışlarda bulunmaları halinde şikayet şartı aranmaksızın, bu kişiler hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmolunacak.


* * *

"Hay sizin adaletinize..." demekten başka diyecek bir şey yok, sözün bittiği yer olsa gerek...

4 yorum:

heros ramazotti dedi ki...

kedi canlarınızı sizin

Adsız dedi ki...

acab

ricardo pompala dedi ki...

tüm taraftarların ortak tepki vermesi gerek!

meto dedi ki...

Kanun taslağında stadlarda küfür edenlere ve meşale yakanlara 3 aydan 1 yıla kadar, koltuk kıran taraftarlara da 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Her zamanki gibi kurunun yanında yaşı da yakan, akla karayı ayırt edemeyen, bakmakla görmek arasındaki farkı bilmeyen, toplum psikolojinden anlamayan yetkililer göze çarpıyor.
Yasa tasarısındaki saçma cezalandırmaları bir kenara bırakırsak, tasarıda adı geçen eylemler çevik kuvvetin asla süzemeyeceği, değerlendiremeyeceği olaylar. Kendilerinin dünyaya özel bir görevle, insanları döverek ıslah etmek için geldiğine inanan bu abilerimiz, ayar olduğu maçasının yediği düzgün tiplere dalacak veya yaşam koşullarının stresini atmak istemesi sonucunda hıncını taraftarlardan çıkaracak. Haksızlığa karşı koymak isteyen gençler ise bu sebeplerden önce dayak yiyecek sonrada yapmadığı eylemlerden sorumlu tutularak kağıtlar önlerine konulacak, imzalattıralacak.

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.