Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Aziz Yıldırım İstifa

Ligin son haftası kaçan şampiyonlukla beraber, yaşanan anons rezilliği ve bunun akabinde yapılan basın toplantısı son yıllarda belli bir kitle tarafından nefrete dönüşen yönetim karşıtlığının ne kadar haklı olunduğunu gösterir nitelikteydi. Bir gönül işi olan spor kulübü yöneticiliği insanların hırs,kapris,ego ve kişisel tatminlerine alet edilerek 12 yılı aşkın süre ile sürdürülmemeliydi, sürdürülemez, sürdürülmemeli.
[devamı]

Bir kez daha anladık ki adam değilsin !

100 yıllık şanlı tarihinde, hiç görmediği kadar rezil hatta tarihinin en rezil olayını kurgulayarak, sırf kendi egosu için bu kulübe yaşatan bu adam bu kulüpten gitmedikçe bize gün yüzü görünmüyor. Sadece kendisi değil, oluşturduğu kurumsal yapının başına getirdikleri, tv çalışanları hatta stad personeline kadar o Fenerbahçe ile yakından uzaktan alakası olmayan ruhsuz tipleri de yanında götürsün. Fenerbahçe halka dönsün, Fenerbahçe'yi gerçek Fenerbahçeliler götürsün. Yazık bir yönetici kendi kulübüne bunu nasıl yapabilir insanın aklı almıyor, nasıl şampiyonuz diye anons yaptırabilir? Şimdi Fenerbahçe tarihinde senin de anılacak bir sıfatın var, (sahtekar). Biz yıllar sonra da yine seni bu sıfatla anacağız, dost sohbetlerinde kulaklarını hep çınlatacağız.
[devamı]

Bilet bulabilir miyiz?


Malum yaklaşan şampiyonluk maçının biletleri perşembe günü satışa çıkıyor. Herkesin bu şampiyonluğu yerinde görmek ve tarihe şahit olarak ben oradaydım diye belki de çocuklarına anlatacağı bir günün heyecanını yaşamak istemesi yine beklenen bir durum. Yalnız şöyle de bir durum göze çarpıyor, uzun zamandır beni rahatsız eden. Özellikle maçlara sık giden ve tribünü sadece kendisinin zanneden yaşı genç insanların, bu gibi kişileri küçümseyici bazı tavırları, o rahatsızlığımın sebebi.
[devamı]

Ara sıra

* Fenerbahçe erkek voleybol takımı çaktırmadan, kaşla göz arasında sezonu şampiyonlukla tamamlamıştı. Geçtiğimiz hafta ise bayan voleybol takımımız Türkiye Kupası'na ulaştığı final maçındaki rakibi Vakıfbank G.S.T.T.'yi play-off final serisinde de geçerek, 2008-2009 sezonunun ardından 2009-2010 sezonunu da şampiyon olarak kapattı. Maç sonu "Dünyanın en büyük spor kulübü" tezahüratı aslında herşeyin özetiydi. Derken dün de bayan basketbol takımımızın Galatasaray önünde namağlup şampiyonluğu geldi. Bu üst üste aldıkları 5. şampiyonluk oldu. Sezon başından beri dillere dolanan "bu sene söke söke şampiyon Fener, bu sene her branşta şampiyon Fener" tezahuratının tezahürü bu olsa gerek.
[devamı]

Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.