Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Sporda Basın* Yasası

Derdimiz kısa (ya da değil bilemedim), net ve düşündürücü de. Gündemi hayli meşgul eden bir olay, geçtiğimiz hafta basketbol liginde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşandı. Vuku bulan olaylar bütünü (olayları anlatmaya ayrıca gerek yok sanırım), medyada mantığımın hiçbir yanına uyduramadığım bir şekilde sorgulanıyor. Sporun içinde ne yazıkki bulunan ve insanları da bir şekilde yönlendirme imkanına sahip, bir takım sorumsuz kalemler, belki de futbol eleştirmenleri diyebileceğimiz koca koca adamlar soruyor: rakip takım taraftarının gelmesinin yasak olduğu bir maçta ne işiniz vardı, sizi içeriye kim aldı, bileti nereden temin ettiniz, televizyon maçı veriyorken orada bulunma amacınız neydi? Sorulara bakınca ciddi bir suç işlenmiş gibi hissettiriyor aslında. Zaten suçu teşhis etmişler cezasını da kesmişler kendilerince. Hatta yan suçları da belirlemişler.

Sorulara devam: hocam bileti bu şahıslara verenler de, içeri alanlar da suçlu değil mi? Ne garip geliyor bir insanın bir maça gittiği için 6 ay spor müsabakalarına girişinin yasaklanması ve bonus olaraktan 1500-2000 lira gibi bir cezaya çarptırılması. Ben hangi takımı tutuyorsam tutuyorum, kim beni ne hakla suçlayabilir ki maça gittiğim için. Diyorlarki rakip takım taraftarının girmesi yasak olan bir maça gitmek suçtur. Ben de diyorumki başörtüsüyle girmenin yasak olduğu yerlerde var bu memlekette ama baş örtüsünü çıkartıp girebiliyor o yerlere değil mi? Bu adam da atkısını formasını çıkarmış girmiş, kime ne.

Yalnız ortalığı yaptığı tek hareketiyle provoke ettiği ekranlara yansıtılan bir kadın var. Hadi ona verilen cezayı bir yerden mantığıma anlatabiliyorum ama adamın ne suçu var Allah aşkına. Öyle bir gündem yaratılıyorki medya tarafından, istedikleri gibi yansıtıyorlar olayları, istedikleri gibi yönlendiriyorlar insanları. Hukuk, adalet hak getire. Zaten uygulanmayan, hatalı uygulanan ya da kişiden kişiye, kurumdan kuruma faklı uygulanan yasaların ülkesi, bir hukuk devleti. O da medya baskısı üzerine kesiyor, biçiyor cezaları.

Burada renk ayrımı gözetmeden, her renkten taraftar olarak bu tarz konularda bir bütün, bilinçli ve duyarlı olunabilmeli, ortada işlenen bir suç varsa cezası uygulanacak elbette ama böyle mantıksız, haksız hukuksuz işlere karşı bir ve dik durabilmek gerek. Bizler her renkten taraftar, hepimiz farklı gemilerde ama aynı suyun üzerindeyiz. Şunu unutmamak gerek; gemiyi taşıyan su ile onu yutan su, aynı sudur ve gün olur fırtına sizin geminize döner.

0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.