Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Bazı Bazı

* Sezon sonu gündem oldukça yoğun camia olarak. Bayan Voleybol takımının Avrupa Şampiyonası, Türkiye Kupası derken Erkek takımımız da bugün Lig'de şampiyonluk maçına çıkıyor. Öte yandan daha geniş bir kitlenin ilgilendiği futbola baktığımızda yarın Kadıköy'de oynanacak, belki de şampiyonluğu belirleyecek önemdeki Beşiktaş maçı hazırlıkları hızla sürüyor, hem takım hem de taraftar açısından. Açıkçası taraftar neyi, nasıl ve ne zaman takip edeceğini bilemiyor şu günlerde. Bunlar büyük bir spor kulübü olmanın, köklü bir camia olmanın mecazen dezavantajlarıdır.

* Son günlerin çok konuşulan camialarından Bursa ise basının dolduruşuna da gelerek, kendilerini coşkuya kaptırıp en büyük taraftar rolüne iyice girdiler ki düşüşleri keskin ve çok hasar verici olabilir.

* Kupa finalinin sonunda Şanlıurfa'da oynanacağı da açıklandı. İçeriğini tam olarak bilemediğimiz birtakım unsurlar iki kulübün resmi sitelerinden açıklama yapmalarına bile neden oldu. TFF, bilmediğimiz bir özerk yapıya mı sahip acaba, soruları kafamızda dolaşmaya devam ediyor. Euro 2016 için gösterdiği aday şehirlerde de İç Anadolu'dan öteye gitmezken, kupa finali için Şanlıurfa'yı göstermesi bana göre tam bir samimiyetsizlik örneği.

* Geçtiğimiz hafta askere gönderdiğimiz canımız holiganımız'dan mesaj var: "bugün düzenli orduyu kuran metehan'a bir saydırdım, bırak dağınık kalsın amk çocuğu."

* Sezonun 33. haftasında Ankara'da Ankaragücü ile oynayacağımız maçın haftasının (7-8-9 Mayıs), 9 Mayıs'da yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ile çakıştığının yeni farkına vardım ve bu hadise kara kara düşünmeme neden oldu diyebilirim, tek dileğim Ankaragücü maçı Cumartesi olsun.

* Derbiye sayılı saatler kaldı ve inleyen nağmeler ruhumu sardı...

0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.