Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Ara sıra

* Fenerbahçe erkek voleybol takımı çaktırmadan, kaşla göz arasında sezonu şampiyonlukla tamamlamıştı. Geçtiğimiz hafta ise bayan voleybol takımımız Türkiye Kupası'na ulaştığı final maçındaki rakibi Vakıfbank G.S.T.T.'yi play-off final serisinde de geçerek, 2008-2009 sezonunun ardından 2009-2010 sezonunu da şampiyon olarak kapattı. Maç sonu "Dünyanın en büyük spor kulübü" tezahüratı aslında herşeyin özetiydi. Derken dün de bayan basketbol takımımızın Galatasaray önünde namağlup şampiyonluğu geldi. Bu üst üste aldıkları 5. şampiyonluk oldu. Sezon başından beri dillere dolanan "bu sene söke söke şampiyon Fener, bu sene her branşta şampiyon Fener" tezahuratının tezahürü bu olsa gerek.

* Kupa finali, 27 yıllık hasret, Şanlıurfa, maç saati derken maç günü ve saati gelip çatmıştı. Gidemeyenler ekranların karşısını, gidenler tribünleri doldurdu. Şanlıurfa'ya bir gün önce inen takım ise maalesef etraftaki büyük coşku ve heyecana rağmen insanlarla kucaklaştırılmadan oradan kaçırılır gibi uzaklaştırıldı. Aslında son yıllarda alıştığımız ve yaşımız yettiğince gördüğümüz, göremediğimizi büyüklerden dinlediğimiz halkın takımının halktan kopartılmaya çalışılmasının yeni bir bölümü gibiydi. Maça dönecek olursak, o inanılmaz golü ile havalara zıplatıp sen nasıl bir futbolcusun böyle dedirten kaptan Alex neredeyse pozisyonumuz olmayan maçta tamamen kendi yetenekleriyle bizi öne geçiriyordu. Sen ne ulu bir futbolcusun büyük kaptan.

* Haftalarca konuşulan ve gergin geçmesi için elinden geleni ardına koymayan herkese inat, sanırım büyük bir çoğunluğun bu sezon izlediği en rahat maçlardan birisi olmuştur. Saçma sapan isimlerin şike imalarından gına geldi, muhtemelen zamanında kendileri o işlere pek karıştıkları için herkesi kendileri gibi sanıyorlar. İddialar komik ötesi, gerçi bu ülkenin siyaset gündemi ne ki spor gündeminden daha iyisini bekleyelim.

* Şampiyonluk maçı biletleri yarın (13 Mayıs 2010, Perşembe) sabah saat 10:00'da biletix'ten satışa çıkıyor, taraftar kart önceliği ile.

0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.