Beyaz Fanilalılar

Halkın takımını, halkın içinde tutacağız.

Yönetim Bu Beste Senin Eserin

80'li yıllarda Fenerbahçe tribünleri

Kalemizde Ivançeviç var
Geri dörtlü çelikten duvar
Orta saha hepsi canavar
İleride Selçuk Yula var *

diye bağırırken, 2010 senesinde bir deplasman dönüşü bize bu besteyi

Kalemizde Volkan var kova
Geri dörtlü saatli bomba
Orta saha birbirinden kazma
İleride de Daniel Guiza *

şeklinde çevirtip söyletenler utansın.

* Mehter marşı melodisi ile.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

şahane

ruhi dedi ki...

abi harika olmuş

Adsız dedi ki...

Rezalet olmuş .
Skor taraftarları için şahane olabilir tabii ...
İnsan hiç bir şeyden değilse de Lugano'dan Gökhan Gönül'den utanır "geri dörtlü saatli bomba" derken , yada Orta sahaya kazma demek için .

okul açık dedi ki...

bir inanç yok şampiyonluğa, hala şansımız yüksek ama nedense o ışığı göremiyoruz takımda. sözlerin birebir uyduğu söylenemez tabi, ama bunu düşündürür olması bile sıkıntılı bir iştir. geri dörtlüden kasıt bilica'dır bekir'dir, önder'dir ne bileyim vederson'dur. orta saha'dan kasıt selçuk'dur, deniz'dir, topuz'dur vesaire. ileri için sorun olduğunu düşünmüyorum zaten.

Fatih dedi ki...

ben size dedim bu besteyi anlayamayacak seviyede insanlar mevcut olabilir diye , anlayacağı şekilde dip not eklemek gerekir bu gibi gerçek taraftarlar için.

meto dedi ki...

Orta saha kazma,defansta kazma, gayet açık ve net. Eğer sen taraftarın kime kazma deyip kime demeyeceğini çözemiyorsan problem orada bana kalırsa. Hep destek tam destek sloganı kadar saçma bir söylem olamaz. Kötü yönetilen bir yer varsa bu da bizim hayatımızı etkiliyorsa eleştiri her zaman dibine olmalıdır.

Sosyal_FB dedi ki...

"Ben bu soğukkanlı olalım, destek olalım, sakin olalım, futbolcularımızın arkasından ayrılmayalım. Hep destekleyelim, tam destekleyelim" hissiyatını bir anlayabilsem, pırıl pırıl bir insan olacağım sanırım..

Sevda diyoruz, tutku diyoruz ama her ne hikmetse bazıları "sevdalarını müthiş soğukkanlı yaşıyormuş" ayaklarına yatıyorlar. İnsanın biraz da olsa gözü kararmaz mı yahu? Fenerbahçe 100 yıl boyunca bu kitleye sahip olsa, enseye vurup lokmayı alırlardı ağzından. Şimdilerde olduğu gibi...

Celal dedi ki...

fenerbahce defansı saatli bombadır- lugano hariç
orta saha birbirinden kazma- emre,alex hariç
fenerbahçe taraftarı bu takımı haketmiyor, "adsız" gibileri hariç.

meto dedi ki...

Canarino dedi ki...
Sevda diyoruz, tutku diyoruz ama her ne hikmetse bazıları "sevdalarını müthiş soğukkanlı yaşıyormuş" ayaklarına yatıyorlar. İnsanın biraz da olsa gözü kararmaz mı yahu? Fenerbahçe 100 yıl boyunca bu kitleye sahip olsa, enseye vurup lokmayı alırlardı ağzından. Şimdilerde olduğu gibi...

inanılmaz bir özet. ya gerçekten soğukkanlı yaşıyormuş ayağına yatıyor bazıları ya da bazılarının hissetikleriyle gercek sevdalıların hissettikleri arasında ciddi farklılıklar var

Yorum Gönder

Dikkat: Önce topa bas, etrafına şöyle bi bak, sonra topu ayağından çıkar.


Lafa laf

Fanila Player'da Bu Hafta

Ruhumuz Hababam

Uzak Diyarlara Yolculuk

İsyan

Emniyet görevlilerinin kışkırtıcı tavrına,
Kulüp yöneticilerinin keyfi uygulamalarına,
Asgari ücretin 5 de 1'i (en ucuz tribün) bilet fiyatlarına,

Ya şimdi ses çıkartalım, ya da olanlara seyirci kalalım.

What's your goal?

okumuş adamlar olmamıza rağmen, istatistiklerin aksine, sosyologların holigan diye nitelendirdikleri bir sınıfın içinde yer alıyor olabiliriz. evet o pis çocuklardanız. burada teknik analizler yapmıyoruz, yapma gibi bir derdimiz hiç olmadı, olmayacak da. ama yine de o işi iyi yapan, en azından farklı söylem üretebilen nadir yayınları takip ediyoruz, belki ara ara kendimizce karalamaya da çalışıyoruz veya çalışırız orası ayrı. burada daha çok kendi değerlerimiz uğrunda, bildiğimiz gibi yazıyoruz. bulunduğumuz yer tribün olunca, edebi bir dil kullanma kaygısı duymadan, tribünün kendi dilini kullanarak dertlerimizi anlatıyoruz. olayımız bu.